همایش ملی دیپلماسی آب و فرصت های هیدروپلیتیک برگزاری همایش ملی دیپلماسی آب و فرصت های هیدروپلیتیک غرب آسیا

 | تاریخ ارسال: 1396/12/8 | 
       امروز سه شنبه 8 اسفندماه همایش ملی دیپلماسی آب و فرصت­های هیدروپلیتیک غرب آسیا با همکاری انجمن ژئوپلیتیک ایران و دانشگاه خوارزمی با حضور سرلشگر سید یحیی صفوی دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا، دکتر نجفی شهردار تهران، دکتر سید عباس عراقچی معاون سیاسی وزارت امور خارجه و دیگر مسئولان کشوری و لشگری کشور در سالن ابوریحان دانشگاه در حال برگزاری است.
      درمراسم افتتاحیه آقای دکتر سبحان اللهی ریاست محترم دانشگاه ضمن خوشامدگویی و خیر مقدم به حاضران در همایش به سابقه دانشگاه خوارزمی بعنوان نخستین مؤسسه آموزش عالی که در سال 1297 با عنوان  دارالمعلمین تاسیس و در ادامه به دانشسرای عالی، تربیت معلم و در نهایت به دانشگاه خوارزمی تغییر کرده اشاره نمودند و خاطر نشان کردند دانشگاه خوارزمی دانشگاه جامعی است  دارای 2 سایت  تهران و کرج  می باشد  حدود13 هزار دانشجو و 500عضو هیات علمی در این دانشگاه مشغول به فعالیت هستند و بیش از10 پژوهشکده و مؤسسه تحقیقاتی دردانشگاه فعال می باشد.
  در ادامه ایشان اشاره داشتند سال آینده نیز جشن یکصدسالگی دانشگاه را که در واقع جشن صد سالگی آموزش عالی مدرن کشور نیز می باشد در این دانشگاه برگزار می شود. یکی از رویکردهایی که دانشگاه خوارزمی در دستور کار خود قرار داده، تقویت ارتباط دانشگاه با جامعه است و می­بایست در جهت رفع نیازهای مردم و جامعه تلاش کنیم.
     ایشان افزود: بحث بحران آب یکی از 13 ابر روند جهانی در حوزه های آینده پژوهی دنیا به شمار می رود. نقشه جغرافیایی سیاسی جهان قبلا مبتنی بر انرژی بود و در 25 سال آینده شاهد تغییرات نقشه ژئوپلیتیک جهان  با محوریت آب خواهیم بود. بحران آب در خاورمیانه بویژه در ایران و کشورهای حاشیه جنوبی محسوس تر است و جزء کشورهای نیمه خشک محسوب می شوند و بحران آب در این مناطق جدی تر است. در ادامه افزودند گزارش ها حاکی از این است که با تشدید بحران آب جابجایی عظیم در منطقه صورت می گیرد. بحث آب بسیار بحث جدی است که از دو منظر قابل بحث و بررسی می باشد: یکی بحران آب و ابرتهدید جهانی (جنگ آب ) و دیگری دیپلماسی آب و تعاملات منطقه ای و جهانی جهت عبوراز این بحران بدون جنگ.
     در ادامه مراسم آقای دکتر مراد کاویانی رئیس کمیته علمی همایش در مورد برگزاری این همایش توضیحاتی ارائه دادند. ایشان هم ضمن خیر مقدم به حضار گفتند: طی چند دهه اخیر افزایش شهرنشینی، مدیریت ناکارآمد، تغییرات آب و هوا، رشد جمعیت،گسترش کشاورزی ناکارا و...منابع آب به شدت کم شده و حیات بشر به خطر افتاده است. براساس بنیاد رویکرد هیدروپلیتیک محدودیت منابع آب از مقیاس فراملی تا منطقه ای به مناسبات قدرت و سیاستگذاری واحدهای سیاسی فضایی جهت و معنا می دهد از همین رو سده 21 را سده هیدروپلیتیک نامیده اند. ایشان از استقبال خوب این همایش تقدیر کردند و گفتند این همایش بازتاب خوبی در بین کشورهای خارجی داشته و مقالات خوبی دریافت شده است.






CAPTCHA

دفعات مشاهده: 12055 بار   |   دفعات چاپ: 1030 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر