گفتگوی سیمای خوارزمی با آقای حمید رنجی مدیرعامل صندوق قرض الحسنه امام علی (ع) گفتگوی سیمای خوارزمی با آقای حمید رنجی مدیرعامل صندوق قرض الحسنه امام علی (ع)

 | تاریخ ارسال: 1399/11/25 | 


*آقای رنجی صندوق قرض الحسنه امام علی علیه السلام دانشگاه خوارزمی چطور و از چه سالی شکل گرفته است؟
 صندوق قرض الحسنه امام علی علیه السلام  به صورت مردم نهاد اداره میشود، این صندوق به کمک دانشگاه تاسیس شده است. طرح این صندوق در زمان ریاست خانم دکتر حجازی زاده (۱۳۹۱) مطرح شده و مورد موافقت هیات امنای دانشگاه قرار گرفت، تمام کارکنان دانشگاه  اعم از کارکنان قراردادی، پیمانی، رسمی، اعضای هیئت علمی می توانند در این صندوق عضو شوند. حمایت های لازم از صندوق نیز از طریق مصوبات هیات امنا انجام می شود.
آغاز کار صندوق امام علی علیه السلام از روز کارمند سال ۱۳۹۱ شروع شد در همان روز قرعه کشی انجام شد و به تعدادی از کارمندان پنج میلیون تومن وام تعلق گرفت.
*چند نفر عضو صندوق هستند و ترکیب اعضا چگونه است؟
از ابتدای کار صندوق تا پایان دی ماه ۱۳۹۹ میزان افرادی که عضو صندوق بودند عبارتند از ۶۹۹ نفحر. ۹۳ نفر به دلیل بازنشستگی، فوت، یا انصراف لغو عضویت کرده اند و در حال حاضر عضو فعال صندوق  ۶۰۶ نفرند. که  تقریبا ۵۰نفر هیئت علمی هستند و اکثریت اعضا از کارکنان بخش های مختلف دانشگاه هستند.
*آقای رنجی درباره ساختار و تشکیلات صندوق امام علی (ع) توضیحاتی بفرمائید؟
مهم ترین تشکیلات صندوق امام علی (ع) عبارتند از: هیأت امنا که شامل هیات رئیسه دانشگاه، یک عضو کارمند، یک عضو هیئت علمی و رئیس اداره رفاه که رئیس اداره رفاه به عنوان عضو حقوقی است.
اعضای اجرائی این صندوق هم عبارتند از: معاون اداری مالی دانشگاه، مدیر اداری یا مالی و نماینده تام الاختیار رئیس. 
اعضای حقیقی برخی توسط هیات امنا انتخاب می شوند برخی توسط رئیس انتخاب می شوند و همچنین دو نفر بازرس که بر روند انجام کار صندوق نظارت دارند. کار و فعالیت در صندوق امام علی (ع) افتخاری است و هیچ وجهی به افراد مشغول در صندوق پرداخت نمی شود، فقط حسابدار حقوق دریافت می کند.
 کمکهایی نیز از طریق مصوبات قانونی از مسائل رفاهی کارکنان اختصاص داده می شود، که هرچند تا کنون همه ساله به طور منظم این  اتفاق نیفتاد ولی در ۷ساله که بنده افتخار خدمت داشتم اگر در وسع دانشگاه بود همکاری کردند و باید تشکر ویژه از خانم حجازی زاده و دکتر دانشیان داشته باشیم که در آن زمان زمینه های این حمایت را فراهم کردند.  
مقدار وام پرداختی نیز به نسبت تورم و افزایش سرمایه صندوق افزایش داشته و درعین حال کارمزد را هم کاهش و به حداقل رسانده ایم، ابتدا مقدار وام  ۵ میلیون تومان با ۲ درصد کارمزد بود، بعدها ۱۰ میلیون تومان با سود یک درصد بود و الان ۲۰ میلیون تومان وام پرداخت می شود و نیم درصد سود بازپرداخت دارد.
*جناب رنجی عزیز عملکرد مالی صندوق در طی این سالها چطور بوده است؟
مقدار پس انداز کارکنان از ابتدا نزد صندوق تا کنون از روز کارمند  سال ۱۳۹۱ تا  ۳۰/۱۰/۹۹ تقریبا  یک میلیارد و ششصد و پنجاه میلیون تومان است.
پس انداز هیئت علمی  نزد صندوق از ابتدا تا کنون تقریبا حدود ۱۳۰ میلیون تومان است.
و پس انداز بازنشستگان  نزد صندوق از ابتدا تا کنون حدود ۱۶ میلیون تومان است.
صندوق تا پایان دی ماه ۱۳۹۹ کمکهایی دریافت کرده است، دانشگاه از محل ۲ درصد  درآمد های اختصاصی تا کنون  دو میلیارد و چهارصد شصت و یک میلیون تومان به صندوق امام علی (ع) کمک کرده است ۸۵۰هزار تومان هم افرادی در اوایل تاسیس صندوق کمک کردند.
*آیا صندوق در آمدهایی به جز کمک های دانشگاه هم داشته است؟
بله، از محل سپرده گذاری پول صندوق که در بانک است ۲۴میلیون تومان سود واریز شده است و از محل کارمزدی که صندوق از وامهای پرداختی داشته ۱۸۲ میلیون تومان درآمد داشته است.
*تاکنون صندوق قرض الحسنه امام علی (ع)چه هزینه هایی داشته است؟
بله، صندوق هزینه های جزئی مثل خرید نرم افزار صدور چک (یک میلیون ۳۰۰ هزارتومان)، خرید لپ تاپ (یک میلیون ۶۰۰هزار تومان)، صدور دسته چک(۷۰ هزار تومان) حقوق حسابدار (۲۷میلیون تومان) در طول ۹سال داشته است.
*از ابتدای تاسیس صندوقت= چه تعداد وام تا کنون به اعضا پرداخت شده است؟
از ابتدای شروع به کار تا پایان دی ماه سال ۱۳۹۹ صندوق امام علی علیه السلام ۱۲۰۶ فقره وام و در مجموع ۱۴میلیارد ۵۶۰میلیون تومان وام به همکاران پرداخت نموده است که به تفکیک موجود است و در سال جاری حدود دو میلیارد و پانصد هزار تومان وام ۲۰میلیون تومنی پرداخت کرده است.


همچنین صندوق وام ضروری تا ۵ میلیون تومان دارد که در شرایط خاص به اعضا داده می شود. وام های ضروری با بازپرداخت ۱۰ماهه و وام دراز مدت ۴۰ماهه می باشد.
الحمدلله  در ۹۵ درصد موارد، زمانی که همکاران درخواستی داشتند صندوق امام علی علیه السلام موفق شده مشکلاتشان را در حد توان حل کند.

*افق پیش روی صندوق قرض الحسنه امام علی (ع) را چگونه می بینید؟
یکی از دغدغه های رئیس هیات مدیره صندوق قرض الحسنه امام علی علیه السلام دانشگاه خوارزمی، نیروهای شرکتی دانشگاه هستند که امکان استفاده از تسهیلات صندوق را ندارند و به دنبال راهکاری هستند تا این مشکل حل شود.
در پایان امیدواریم که اعضای هیات علمی و بخش بیشتری از کارمندان به صندوق امام علی (ع) بپیوندند.

 
 



CAPTCHA

دفعات مشاهده: 1430 بار   |   دفعات چاپ: 169 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر