مراسم بزرگداشت دکتر عبدالمجید یعقوب پور برگزار شد   مراسم بزرگداشت دکتر عبدالمجید یعقوب پور برگزار شد 

 | تاریخ ارسال: 1401/3/23 | 
به گزارش روابط عمومی دانشگاه روز یکشنبه ۲۲ خردادماه همزمان با دهمین سالگرد درگذشت دکتر یعقوب پور مراسم گرامیداشت ( پدر زمین شناسی اقتصادی ایران) در تالار ابوریحان دانشگاه خوارزمی به همت دانشکده علوم زمین برگزار شد.
در این مراسم دکتر حبیبی ریاست دانشگاه، دکتر نخعی رئیس دانشکده علوم زمین، خانم آزاده یعقوب پور فرزند مرحوم یعقوب پور، آقای دکتر مهرابی، خانم دکتر حجازی زاده ، استادان دانشکده علوم زمین، شاگردان ایشان  و... حضور داشتند.
در ابتدای مراسم آقای دکتر حبیبی ضمن گرامیداشت یاد و خاطره دکتر یعقوب پور و تشکر وقدردانی از زحمات خانم آزاده یعقوب پور ( دختر ایشان) گفتند: معلمی در واقع  با روح وعقل انسان سروکار دارد و هرکس در این راه گامی بردارد که در ارتقای جایگاه عقل، فکر و روح انسان تاثیرگذار باشد مطمئنا در ذهن وفکر مردم ماندگار خواهد بود.رئیس دانشگاه عنوان کردند: اکثر استادان دانشگاه خوارزمی ویژگی های منحصر به فردی دارند از جمله اینکه : با عشق و علاقه  این راه را انتخاب کرده اند و بسیاری از فارغ التحصیلان این دانشگاه افرادی هستند که از دوران ابتدایی و دبیرستان علاقمند به رشته تحصیلی خود بودند و همان را در دانشگاه ادامه دادند. ویژگی دیگری استادان این دانشگاه با مردم بودن و از میان مردم برخواستن است که مرحوم دکتر یعقوب پور نمونه بارز این ویژگی بودند.

ایشان افزودند: ویژگی دیگر استادان این دانشگاه این است که اغلب استادان پایه گذار علم خود در ایران بودند و باعث  افتخار است که اساتید دانشگاه خوارزمی پرچمدار رشته ها و علوم مختلفی از جمله زمین شناسی اقتصادی ، فیزیک، ادبیات فارسی و... بودند.دکترحبیبی در پایان اظهار امیدواری کردند که ما نیز بتوانیم تکلیف خودمان را بدرستی انجام دهیم و قدردان زحمات پیشکسوتان باشیم که اگر کسی قدردان عالمی باشد قدردان خداوند متعال است. سپس خانم آزاده یعقوب پور گفتند: دکتر یعقوب پور نگاه شان همیشه به دانشجویان نگاه پدر و فرزندی بود. ایشان بنیانگذار زمین شناسی اقتصادی و پزشکی ایران است و چهره شناخته شده ای در زمینه زمین شناسی پزشکی و اقتصادی است. ایشان همیشه می گفتند که علت علاقه شان به زمین شناسی به خاطر تنوع رنگی سنگ ها بوده است.

فرزند دکتر یعقوب پور عنوان کردند:  در کنار مطالعات و پژوهش های مختلف در ارتباط با زمین شناسی اقتصادی و معدن پدرم به سلامتی هموطنان خود بسیار اهمیت می دادند و همین عشق به ایران و ایرانی باعث شد تا مطالعات بیشتری انجام دهند و با همکاری پزشکان و متخصصان زمین شناسی توانستند تفاهم‌نامه ای در جهت مطالعات علمی بیشتر با امید به آینده ای روشن و بدون درد برای مردم ایران با وزارت بهداشت امضاکنند. خانم یعقوب پور در پایان افزودند: دکتر یعقوب پور در کنار زمین شناسی و مطالعات و فعالیت‌شان در علوم زمین به هنر و موسیقی هم علاقه داشتند  و همیشه ما و دانشجویان خود را به تلاش و مطالعه در رشته مورد علاقه خود دعوت می کردند. در ادامه مراسم آقای دکتر نخعی رئیس دانشکده علوم زمین با گرامیداشتن یاد و خاطره دکتر یعقوب پور گفتند: تکریم پیشکسوتان، مفاخر، مشاهیر و نخبگان زمین شناسی ایران یکی از وظایف اصلی ماست که باید در مورد استاد گرانقدر عبدالمجید یعقوب پور پدر علم زمین‌شناسی اقتصادی ایران و بنیانگذار زمین‌شناسی پزشکی ایران این وظیفه را به انجام می رساندیم به همین منظور امروز دور هم جمع شده ایم که از خدمات برجسته ایشان به مناسبت دهمین سال عروج آسمانی زنده یاد قدردانی شود.ایشان عنوان کردند: یکی از احساس مسئولیتهایی که دکتر یعقوب پور دغدغه آن را داشتند، ایجاد فناوری و تکنیکهای بومی معدن کاری و فراوری در کشورمان توسط مسئولین معدنی کشور بود. یکی از آرزوهای ایشان این بود که تولید ناخالص ملی اندک ۱.۵ درصدی سهم بخش معدن کشور  ارتقاء یابد  . دکتر یعقوب پور  همواره دغدغه  اشتغال جوانان و فارغ التحصیلان حوزه علوم زمین را داشتند.

دکتر نخعی به سوالاتی که دغدغه مرحوم دکتر یعقوب پور اشاره کردند از جمله: 

  • آیا نیاز نیست که سرفصلهای دروس زمین شناسی تغییرات جدی داشته باشند؟
  • آیا نیاز نیست که رشته گرایشهای جدیدی با توجه به تحولات فناوری و نوآوری در  دانشکده های علوم زمین تعریف شود و یا با هم ادغام شوند؟
  • آیا نیاز نیست رشته گرایشهای بین رشته ای بین دانشکده های مختلف ایجاد شود؟
  • چگونه صنعت  میتواند ضعف مهارتی دانشجویان را با برگزاری دوره های آموزشی کاربردی و  کارآموزیهای عملی جبران نماید؟
  • چه مهارتهایی نیاز است دانشجویان قبل از ورود به بازار کار در کنار دروس دانشگاهی کسب نمایند تا برای اشتغال این عزیزان مورد استقبال صنعت قرار گیرند ؟
  • چگونه دانشجویان با ایجاد تیم های استارتاپی میتوانند کسب  کار دانش بنیان خود را ایجاد کنند؟

 رئیس دانشکده علوم زمین اظهار داشتند: دانشگاه خوارزمی در راستای رفع نگرانی های این اساتید برجسته در حال ایجاد خانه علوم زمین مثل خانه عمران و خانه معدن است تا برای کمک به اشتغالزایی و ایجاد بستری مناسب برای حمایت از فارغ التحصیلان علوم زمین فعالیت نماید. می خواهیم دبیرخانه اشتغالزایی علوم زمین را در همین خانه ایجاد کنیم تا فرصتهای شغلی را به فارغ التحصیلان مستعد به صنعت معرفی نماییم . صنعت هم کمبودهای تخصصی و تکنیکی دانشجویان را به خانه علوم زمین از طریق سامانه جدیدی که تاسیس کرده ایم به نام سامانه کاردان معرفی می کند تا کمبودهای تخصصی فارغ التحصیلان علوم زمین مشخص و در محتوی دروس و رشته ها بازنگری شودمن به نمایندگی از دانشکده علوم زمین دانشگاه خوارزمی از شما فرهیختگان می خواهم که در این امر ما را یاری نمائید و از همه شما عزیزانی که افتخار دادید و  در این جلسه  شرکت نمودید تشکر می نمایم. سپس خانم دکتر افسانه کامران مسئول موزه تاریخ و مفاخر دانشگاه توضیحاتی را در خصوص سرمایه های معنوی این دانشگاه ارائه دادند و دانشگاه خوارزمی را به دلیل آنکه میراث دار بسیاری از نام آوران علمی این سرزمین بوده اند ستودند و گفتند امیدواریم ما میراث داران این مجموعه علمی باشیم. در ادامه دکتر مهرابی عضو هیات علمی دانشکده علوم زمین و شاگرد مرحوم دکتر یعقوب پور گفتند:  پروفسور یعقوب پور  دارای برجستگیهای علمی واخلاقی بودند وهمه از ایشان به نیکی یاد می کنند و  امیدواریم آنها را به تمامی شئونات زندگیمان تعمیم بدهیم . سپس دکتر مجید قاسمی شاگرد پروفسور یعقوب پور به ایراد سخنرانی علمی در خصوص زمین شناسی پزشکی پرداختند و در ادامه تعدای از اعضای هیات علمی دانشگاههای سراسر کشور از جمله خانم دکتر رحمانی ،دکتر آرزو عابدی ، دکتر حسین معین وزیری ، دکتر احمد زواره ای، دکتر علی درویش زاده ، دکتر سید رضا موسوی، دکتر محمد حسین کریم پور، مهندس سیدحسن مدنی ، سیدحسن محقق ، دکتر سید محمود فاطمی عقدا ودکتر محمد هاشم امامی به  فضائل اخلاقی دکتر یعقوب پور پرداختند .

در این مراسم کلیپی نمایش داده شد که گویای زحمات ارزشمند علمی مرحوم دکتر یعقوب پور بود .

در پایان مراسم از  تندیس یادبود آقای دکتر یقوب پور پرده برداری شد .

سپس دکتر مجید قاسمی شاگرد پروفسور یعقوب پور به ایراد سخنرانی علمی در خصوص زمین شناسی پزشکی پرداختند ودر ادامه تعدای از اعضای هیات علمی دانشگاههای سراسر کشور از جمله خانم دکتر رحمانی ودکتر آرزو عابدی ودکتر حسین معین وزیری ودکتر احمد زواره ای ودکتر علی درویش زاده ودکتر سید رضا موسوی ودکتر محمد حسین کریم پور  ومهندس سیدحسن مدنی وسیدحسن محقق ودکتر سید محمود فاطمی عقدا ودکتر محمد هاشم امامی هریک به صورت کلیپ آماده به تشریح وضعیت بسیار مثبت اخلاقی وروحی  وعلمی این اندیشمند نام آور ایرانمان پرداختند.

ودر انتهای جلسه ود پلن گفتگوی آزاد خانم دکتر رحمانی وسرکار خانم ویدا هریک به ذکر خاطره ای از این اندیشمند بزرگ وسجایای اخلاقی وی پرداختند

این نشست با گرفتن عکس یادگاری وپذیرایی از مدعوین در ساعت ۱۸ به پایان رسید.




CAPTCHA

دفعات مشاهده: 1589 بار   |   دفعات چاپ: 183 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر