درباره پژوهشکده

 | تاریخ ارسال: 1398/2/23 | 
 
درباره پژوهشکده علوم کاربردی دانشگاه خوارزمی
پژوهشکده علوم کاربردی دانشگاه خوارزمی در سال 1384 با دریافت مجوز از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در دانشگاه خوارزمی به ریاست دکتر محمد حسین مجلس‌آرا راه اندازی شد. عمده فعالیت‌های انجام شده با استفاده از فضای دانشکده فیزیک دانشگاه خوارزمی در پردیس کرج شامل ایجاد زیرساخت و فضاهای آزمایشگاهی لازم جهت پیشبرد اهداف علمی پژوهشی می‌شود که از سال 1392 تاکنون منجر به راه اندازی آزمایشگاه‌های تحقیقاتی نانوفیزیک، آزمایشگاه‌های تحقیقاتی اپتیک و فوتونیک، آزمایشگاه تحقیقاتی نانوفوتونیک و آزمایشگاه‌های تحقیقاتی بیوفوتونیک شده است.

علوم کاربردی در یک نگاه
منظور از علوم کاربردی به کاربردن آگاهی‌های علمی در یک محیط فیزیکی است و به شاخه­ای از علوم اطلاق می­شود که از دانش علمی موجود برای توسعه­ی بیشتر کاربردهای عملی مانند فناوری یا اختراعات بهره می­گیرد.
در بین علوم طبیعی، علوم پایه که اغلب علوم محض هم نامیده می­شوند، اطلاعات را برای پیش­بینی و شاید هم توجیه پدیده­ها در جهان طبیعی گسترش می­دهند. علوم کاربردی از علوم پایه در جهت پیشبرد تلاش‌های عملی بهره­ می‌گیرند.

حوزه بکارگیری علوم کاربردی
علوم کاربردی در پیشرفت فناوری نقش مهمی دارد. کاربرد آن در محیط‌های صنعتی معمولاً تحقیق و توسعه (R&D) خوانده می‌شود که عبارت است از رشته فعالیت‌های مشخصی در یک کسب و کار و به «کار خلاقانه‌ای گفته می‌شود که به طور سیستماتیک انجام می‌گیرد تا به دانش موجود بیفزاید و این دانش را برای ابداع کاربردهای تازه به‌ کار ببرد.» دسته بندی فعالیت‌های تحقیق و توسعه از گروهی به گروه دیگر متفاوت است، اما در مجموع شامل دو مدل اصلی می‌شود. در یک مدل، وظیفه اصلی یک گروه تحقیق و توسعه، دستیابی به محصول جدید است؛ در مدل دیگر، وظیفه اصلی گروه تحقیق و توسعه عبارت است از، ساخت و کشف دانش نوین پیرامون عناوین علمی و فناورانه به منظور توسعه‌ی محصولات، پروسه‌ها و خدمات ارزشمند و جدید.
 در اکثر فعالیتهای یک گروه بازدهی سریع یا بهبود سریع در عملکردها، با هدف تسریع در بازگشت سرمایه‌گذاری، معمولاً مورد انتظار است؛ اما این موارد درباره هیچ کدام از مدل‌های ذکر شده از تحقیق و توسعه، صدق نمی‌کنند. عموماً مهندسین، کادر پرسنلی در مدل اول تحقیق و توسعه را تشکیل می دهند، در حالی که در مدل دوم تحقیق و توسعه، غالباً دانشمندان پژوهشی مشغول به فعالیت می شوند.
 




CAPTCHA
دفعات مشاهده: 6541 بار   |   دفعات چاپ: 183 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر