مدیریت روابط عمومی-  اخبار و رویدادها
چهاردهمین همایش ملی حقوق شهروندی و حقوق کودک برگزار شد چهاردهمین همایش ملی حقوق شهروندی و حقوق کودک برگزار شد

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1397/7/17 | 
به گزارش روابط عمومی روز سه شنبه 17/7/97  چهاردهمین همایش ملی حقوق شهروندی و حقوق کودک با همکاری دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه، وزارت دادگستری و معاونت حقوق بشر و امور بین الملل، با حضور خانم دکتر شهیندخت مولاوردی دستیار ویژه رئیس جمهور در امور حقوق شهروندی، دکتر عباسی معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزیر دادگستری،دکتر سرمدی رئیس دانشکده حقوق و علوم سیاسی، دکتر جهان پناه معاون پژوهشی دانشگاه، دکتر فاضل نظری رئیس کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، دکتر عامری دبیر کل مجمع جهانی صلح اسلامی و جمعی از اعضای هیئت علمی و دانشجویان در تالار ابوریحان برگزار شد.
محورهای همایش شامل: کودکان وحق بر صلح و آموزش- عدالت کیفری کودکان و نوجوانان- حمایت قانونی از کودکان کار وخیابان و تراوایی حقوق شهروندی و حقوق کودک بود.
 در ابتدا آقای دکتر سرمدی ضمن خوشامد گویی به حاضرین در سالن گفتند : دانشکده حقوق و علوم سیاسی در راستای اهداف دانشگاه خوارزمی به ویژه در محور بین المللی شدن و ارتباط با جامعه و صنعت به عنوان دو هدف مهم هدف گذاری شده، نشست و همایش های اجتماعی و تخصصی بسیاری برگزار کرده است.
این همایش به قشر آسیب پذیر جامعه به ویژه کودکان و نوجوانان توجه ویژه ایی در جوامع داخلی و بین المللی معطوف داشته و حقوق شهروندی به صورت کلان رابطه شهروند با دولت را مشخص می کند.
 در ادامه سرکار خانم دکتر ملاوردی اظهار داشت ما می بایست نسل جدیدمان را متناسب با شرایطی که با آن رو به رو و مواجه خواهند شد آماده کنیم، بحث آموزش به کودکان و حقوق شهروندی جایگاه ویژه ایی دارد و تربیت شهروندی باید از سنین کم شروع شود لذا  نمی توان شخصیتی را که شکل گرفته و انواع باور ها ، اعتقادات و نگرش های متفاوتی دارد را به راحتی تغییر داد.
ایشان در ادامه گفتند یکی از برندگان صلح نوبل در سال  1993 گفته است  برای اینکه بتوانیم آینده یک کشور را پیش بینی کنیم به سراغ صنایع و کارخانه ها نرویم باید به سراغ دبستان ها برویم و ببینیم که فرزندانمان را چگونه آموزش می دهند اگر کودکان را پرسشگر، خلاق، صبور، نظم پذیر، خطر پذیر، اهل گفتگو و تعامل  و برخوردار از روحیه مشارکت جمعی و همکاری گروهی تربیت کنیم می توان اطمینان داشت که آن کشور در چند قدمی توسعه پایدار است و به زودی این توسعه در کشور رخ خواهد داد. مابیش از آنکه تکیه مان بر منابع و سرمایه های زیر زمینی باشد که با مصرف به اتمام می رسند باید اعتکایمان به منابع روی زمین که انسان و به ویژه کودکان هستند باشد.
 دکتر ملاوردی گفت: ما باید بین حقوق بشر و حقوق شهروندی که بعضاً این دو را یکی می گیریم تفاوت قائل باشیم و نباید در برنامه ریزی ها این نگاه رو داشته باشیم. حتی نگاه و رویکرد منشور حقوق شهروندی حقوق بشری است یعنی تماماًحق های شهروندان است و تکالیف دولت و یا مجموعه حاکمیت. در حالی که یک شهروند فعال دانشگر و مطالبه گر باید آگاه به مسئولیت ها و وظایف شهروندی خودش باشد  و این رابطه متقابل حق التکلیف شهروندی بین دولت و ملت را که ما همواره متذکر می شویم و در آموزش های خودمان به ویژه از دوران کودکی آن را مد نظر قرار دهیم. در این راستا حرکت هایی آغاز شده و هنوز راه زیادی وجود دارد تا به نتیجه مطلوب برسیم.
ایشان بحث شهر دوستدار کودک را مطرح کردند که یکی از این شهرها انزلی است که پروژه شهر دوستدار کودک در آن اجرا شده و می بایست این شهر شاخص ها ومولفه هایی داشته باشد که آنها را رعایت کند از جمله اینکه حقوق اساسی کودکان در اولویت قرار گیرد و شهروندان کودکان را دوست دارند و کودکان نیز شهر خود را دوست دارند .
خانم دکتر مولاوردی در پایان گفتند: ان شاءالله  از ظرفیت دانشگاه ها و نهاد های مددی و شرکاء دولت در پیش برد برنامه های دولت استفاده کنیم  امیدواریم با کمک هم بتوانیم دنیای سالم، امن، زیبا را برای کودکانمان بسازیم و تحویلشان بدهیم که این حق طبیعی آنهاست که در این چنین دنیای زندگی کنند.
در ادامه برنامه پنل های تخصصی برگزار شد و برنامه ساعت 12 به پایان رسید.

 
 
نشانی مطلب در وبگاه مدیریت روابط عمومی:
http://khu.ac.ir/find-21.6429.53230.fa.html
برگشت به اصل مطلب