مدیریت روابط عمومی-  اخبار و رویدادها
جلسه هم اندیشی شورای دانشگاه با مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت جلسه هم اندیشی شورای دانشگاه با مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1398/5/2 | 
به گزارش روابط عمومی روز سه شنبه 98/5/1 جلسه شورای دانشگاه با حضور ریاست محترم دانشگاه، جناب آقای ابراهیم طالقانی مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران، معاونین، رؤسای دانشکده ها و مرکز پژوهشی نفت در دفتر ریاست تهران برگزار شد.
 این جلسه به منظور تبادل نظر و همفکری در زمینه راهکارها و شیوه های ارتباط با مرکز پژوهشی نفت صورت گرفت.
در ابتدای جلسه دکتر حبیبی رئیس دانشگاه عنوان کرد: این جلسه در خصوص تعیین راه ها و شیوه های همکاری بین دانشگاه خوارزمی و شرکت ملی نفت صورت گرفته است تا در زمینه  ایجاد و پرورش ایده ها ی جدید تبادل نظر صورت گیرد.
رئیس دانشگاه در ادامه گفت: طبیعتاً این تعامل ها به ما این اجازه را می دهد که کمی با جسارت بیشتر وارد فضای صنعت شویم  مخصوصا با توجه به فضای تحریم و فضای استکباری که با نگاه عدم پیشرفت و ضعیف نگه داشتن کشورهای در حال توسعه هدف گذاری شده است .
دکتر حبیبی افزود: اگر بتوانیم در حوزه اقتصاد بدون فروش نفت سرمایه گذاری کنیم طی چند سال آینده به جایی خواهیم رسید که فروش نفت خام قطع می شود و فرآورده های حاصل از پالایش نفت در قالب محصولات ثانویه و  محصولات پتروشیمی به فروش می رسند، در این صورت است که اقتصاد ایران به سرعت شکوفا خواهد شد.
ایشان در انتها ابراز امیدواری کردند که این نشست و گفتگو ها بتواند دانشگاه خوارزمی را بیشتر از گذشته وارد این عرصه نماید.
سپس آقای مهندس طالقانی مدیر پژوهش و فناوری شرکت نفت ضمن ابراز خرسندی از حضور درجمع دانشگاه خوارزمی گفتند: در صنعت نفت و دانشگاه ها توانمندی و پتانسیل بالایی در زمینه همکاری وجود دارد و دانشگاه خوارزمی نیز از این قضیه مستثنی نیست.
 ایشان عنوان کرد که در وزارت نفت چهار شرکت اصلی وجود دارد 1- شرکت نفت 2- شرکت گاز3- شرکت پتروشیمی 4- شرکت پالایش و پخش
مهندس طالقانی در ادامه افزود: حوزه ماموریتی شرکت ملی نفت از اکتشاف نفت شروع می شود تا  فروش نفت و صادرات نفت به خارج از کشور ادامه دارد. در زمینه  اکتشاف گاز نیز همین روند وجود دارد و حوزه کاری ما در داخل و خارج کشوراست.  در این ارتباط ماموریت اصلی شرکت ملی نفت اکتشاف، تولید و فروش نفت و گاز است . یکی از دارایی های کل کشور و از جمله صنعت نفت منابع انسانی است  که نیاز به مراقبتهای ویژه ای دارد از جمله مسائل روانشناسی ،فناوری اطلاعات، اقتصاد و ... که در این زمینه وجود دانشکده های اقتصاد، شیمی و روانشناسی و... می تواند به صنعت نفت کمک کند.
مهندس طالقانی گفت : درآمدزایی و ایجاد توان رقابتی، ارتقا سطح و توسعه فناوری، تعریف پروژه‌ها و مگا پروژه‌های پژوهشی، تعیین اولویت‌های تحقیقاتی و برنامه‌های اجرایی آن و ... تا حد زیادی در برآورده کردن انتظارات شرکت ملی نفت از دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی موثر است. مدیریت پژوهش و فناوری شرکت نفت در سال 80 آغاز به کار کرد و تا کنون بیش از 18 سال فعالیت نموده است و در گام اول به منظور ایجاد زیر ساخت ها و تعامل بین دانشگاه و صنعت دانشکده نفت تأسیس شد. در بخش بعدی پروژه های کاربردی دنبال شد و سعی کردیم با این پروژه ها بتوانیم ارتباط را قوی تر کنیم و در بخش سوم هدف این بود که پروژه ها درآمدزا هم باشند و ما بتوانیم با استفاده از این توانمندی های به دست آورده در مجموعه صنعت نفت کشور حرفی برای گفتن داشته باشیم.
مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت عنوان کرد: اهداف کلی طرح شامل ارتقاء سطح فن آوری در کشور، تحقق راهبرد توسعه فناوری در تولید صیانتی، رویکرد فناورانه در حداکثرسازی ضریب برداشت از مخازن، سهولت عملیات تولید با بهره‌گیری از فناوری‌های روز دنیا و... می باشد.
در مرحله اجرایی و برنامه زمانبندی بسته اول کاری که تعریف گردیده است شناخت میدان، غربالگری روش های ازدیاد برداشت وبهبود تولید است مرحله دوم و سوم در این زمینه ساخت و به روز رسانی مدل شبیه ساز مخزن و شبیه سازی نتایج غربالگری و انجام آزمایشات مورد نیاز جهت روش های ازدیاد برداشت منتخب است.
مهندس طالقانی گفتند: به عنوان مثال در زمینه توسعه فناوری‌های نوین ژئوشیمیائی اکتشافی با تاکید بر مدلسازی هیدروکربوری حوزه رسوبی در ناحیه دزفول شمالی دانشگاه شهید بهشتی و همین طور در زمینه توسعه فناوری‌های سنگ‌های کربناته شکاف‌دار در ناحیه دشت‌آبادان دانشگاه خوارزمی اقداماتی انجام داده اند.
 در پایان  ایشان به انتظارات شرکت ملی نفت ایران از مراکز علمی اشاره داشتند از جمله: اثربخشی صنعت در مقابل دستاوردهای پروژه، تاکید بر کاربردی شدن تحقیقات مطابق نیازها و اولویت های صنعت بالاخص در زمینه تعریف پروژه های دانشجویی، استفاده از توان علمی سایر دانشگاه ها در پروژه هایی که قرارداد آنها منعقد شده، تاکید بر کار گروهی بجای انجام کارهای فردی، تلفیق آموزش با تربیت، پژوهش و مهارت را می توان نام برد.
در ادامه برخی از رؤسای دانشکده ها سوالاتی را مطرح نموده وخواستار شیوه های ارتباطی و تعامل هر چه بیشتر در زمینه پژوهشی، تحقیقاتی و عملیاتی با پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت شدند.
 




 
نشانی مطلب در وبگاه مدیریت روابط عمومی:
http://khu.ac.ir/find-21.6429.55672.fa.html
برگشت به اصل مطلب